CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

četrtek, 21. avgust 2008

Maribor

Prosinečki: Nepotrebno žaljenje

Pomočnik hrvaškega selektorja Slavena Bilića Robert Prosinečki se je po tekmi v Mariboru pritoževal nad verbalnimi obračunavanji navijačev obeh reprezentanc.

Hrvaški selektor Slaven Bilić je v Maribor poleg svojih nogometašev pripeljal tudi svoje sodelavce, svoj strokovni štab, ki ga poleg njega sestavljajo še Nikola Jurčević, Aljoša Asanović in Robert Prosinečki. Slovenci najbolje od vseh poznamo ravno Prosinečkega, ki si je med igranjem v Španiji, kjer je med drugim nosil dresa Reala in Barcelone, prislužil vzdevek Prosikito, eno sezono pa smo ga lahko občudovali tudi pri nas, ko je brcal za ljubljansko Olimpijo. Prosinečki je na Slovenijo močno navezan, tu ima veliko prijateljev, zanimiv pa je tudi naši sedmi sili, ki z enim najboljših nogometašev s prostora nekdanje Jugoslavije vselej z veseljem pokramlja. V Mariboru, ob gostovanju hrvaške izbrane vrste, Prosinečki sicer ni bil preveč razpoložen za vprašanja novinarjev, je pa, potem ko je odložil cigareto, vseeno v nekaj stavkih pokomentiral odigrano tekmo. "Mislim, da nocojšnja tekma sploh ni bila prijateljska, bili so izpolnjeni vsi pogoji, da lahko rečemo, da je šlo za pravo tekmovalno tekmo. Slovenija je odigrala moško, pošteno, res, bila je dobra tekma. Za nas je nocojšnja zmaga izjemno pomembna za prihajajoči kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in Angliji," je dejal Prosinečki, ki pa ni mogel mimo vzdušja v Ljudskem vrtu: "Vzdušje je bilo nocoj pravo, zbrana publika je bila fantastična. Na žalost pa se je ponovno dogajalo tisto, kar ne sodi na nogometne tekme, to je žaljenje in delitve na naše in vaše. Mislim, da tega ne bi smelo biti, konec koncev smo sosedje."!!!!!!!!!!!!!!

"Tekma je bila odigrana v vrhunskem ambientu, kakršen se v Sloveniji lahko zgodi le v Mariboru. Za poraz smo si v največji meri krivi kar sami. Igrali smo proti vrhunskemu nasprotniku in na takšnih tekmah si preprosto ne moreš privoščiti takšnih napak, kakršne smo si privoščili mi. V odločilnih trenutkih nismo bili dovolj zbrani, kljub temu pa današnja igra in predvsem ambient vlivata upanje v svetlejšo prihodnost," je povedal Kek.

(copy from nogomania.com)

Bilo je res noro, žal nismo mogli končati tradicijo da bi tokrat zmagali čeprav smo bili blizu. Na stadionu je bilo super pač na eni strani in na drugi so pa bli taki kateri bodo vedno govorili bedarije. Ni pomembno. Odirala se je dobra tekma, za nas še večja doza pozitivnega saj še malo pa je Slovaška tu. Na tekmi je bilo največ gledalcev do zdaj in to rekordnih 11.102. Upam da na Slovaški bo številka bolj okrogla, recimo 11.200. Da se bo navijalo in da mogoče se zapiše nova pravljica.

PS: Ljudski vrt je pa navdušil mene in brata.

PS2: 21.8.02 je Cimerotič zadel za zmago Slovenije nad Italijo v prijateljski tekmi v Trstu. ;) No dosti o tem

Piss yaa zuti8

4 × ste rekl...:

Anonimni pravi ...

ah tekma je bla tk tk... no ja ena bulših v zadnem cajti (naših)...xD njbulš v celi je zgodbici je prosinečki =D heroj 4ewa...bbai

zuti8 pravi ...

ja seveda :D in anonimni a bi se podpiso da vidim s kom delim mišlenje. Tekma je bila več kot solidna iz naše strani. :D važno da Slovaška pade na našem Vrtu!!

кαтנα ♥ pravi ...

ja jst tut tko praum ;)

Anonimni pravi ...

mi slovenci...mi slovenci..

kdor ne skače ni slovenc

hej hej hej